Özgecan ve akbaba

Kısa bir araştırma yapınca akbabaların en çok türünün Türkiyemizde bulunduğunu fark edip şaşırabilirsiniz. Aşağıda bu akbabaların cinslerini ve türlerine göre özelliklerini bulacaksınız.

1) MÜSLÜMAN AKBABALAR : Bu cinsler genelde bir felaketten sonra ortaya çıkar ve din sömürücülüğü ile ölü üzerinden pay kapmaya çalışırlar. Büyük gölcük depreminden sonra “açılıp saçıldığınız için Allah sizi cezalandirdi diyerek ortada gezenler bu akbabalardı. Onları en son Soma maden faciasında da görmüştük.

2) POLİTİK AKBABALAR : Bu akbaba turu bir ölü gördü mü oy kapma telaşına düşüp her türlü takıye’yi yapma konusunda uzmanlaştır. En sevilmeyen türlerin başında gelir.

3) MUHALİF AKBABALAR : Hiçbir şeyi doğru düzgün yapma becerisine sahip olmayıp sadece artıkla beslenebilmeye çalışan ama onu da bir türlü beceremeyen turdur.

4) CAHİL AKBABALAR : Bu akbabalar aslında en zavallı olanıdır. Sürü nereye giderse onlar da peşinden gider. Genellikle açlıktan ölürler.

5) SOYSUZ AKBABALAR : Bu tür sadece ölü kanıyla beslenir. Son derece çıkarcıdır ve türünün yüz karasıdır. Bir ölü üzerinden para kazanma konusunda uzmanlaşmış, hiçbir etik değere sahip olmayan akbabalardır sadece.

6) HABERCİ AKBABALAR : Bunların da reyting uğruna yapmayacakları yoktur. En haysiyetsiz akbaba türüdür. Önüne atılacak her lokma için eğilerek beklerler. Ne bir seviyeleri ne de ahlakları vardır. Hiç sevilmezler.

7) İMAM AKBABALAR : Genellikle cenazelerde ortaya çıkıp sahte göz yaşlarıyla cahilleri kandırmaya çalışan bir türdür. Aynı zamanda duygu sömürüsü konusunda uzmandır.

8) ANTİ MÜSLÜMAN AKBABALAR : Bu tür aslında ne olduğu tam belli olmayan bir cinstir. Genellikle göçmendirler ve dış ülkelerden gelirler. Amaçları ülkelerinde yaşanları tahrik etmek ve ülkelerinden soğutup nefret ettirmektir. Konusunda çok ama çok başarılır.

9) BAKAN AKBABALAR: Bunlar kendine bağlı işlerde hep çuvallayıp gelecek için vaatlerde bulunan ama ertesi gün unutan politik bir türdür. Suçu hep üstünden atıp etrafı lanetlemeyi alışkanlık haline getirmiştir. Kovsan bile gitmez, yılışık bir cinstir.

10) PİPOLU AKBABALAR : Bu türler genelde barlara takılır ve oralarda ölü üzerinden kendine sempati yaratmaya çalışır. Ölü üzerinden empati kurduğunu iddia eder ama iki tek içince yanındaki ilk dişiye sulanır.

11) EĞİTİMLİ AKBABALAR : Genelde yüksek eğitimlidir ve kalabalıklara hitap etmeyi sever. Nutuk konusunda uzmanlaşmış ve saygı görmeyi seven bir tiptir ama eve dönünce dişişini döver.

12) BANA NE’ci AKBABALAR : Bunların varlığı da yokluğu kimseye bir şey kazandırmaz. Niye yaşadıkları bile belli değildir.

13) ORGANİZE AKBABALAR : Bu cins akbabalar genelde toplumsal olaylarda bir araya gelip toplu halde dişilerle ilişki kurmayı deneyen bir türdür. Tek başlarına hiçbir şeyi beceremez, gurup olarak da kaybetmeye mahkumdur.

14) FIRSATÇI AKBABALAR : Normal şartlarda isteklerini kabul ettiremeyip fırsatını bulduğunda birdenbire heryerden ortaya türdür. Bunlar genellikle idam cezası ve pembe otobüs meraklısı bir cinstir.

NOT: Bunların dışında bir de SOSYOPAT AKBABALAR vardır. Bu türler ezik, psikopat, uyuşturucu kullanan, hasta ruhlu cinsler olurlar. En belirgin özellikleri dişilere saldırgan davranmaları, şiddet uygulamaları ve hatta alçakça öldürmeleri olarak sıralanabilir. Ülkemizde en çok görülen türdür ve hayvan sınıfına bile dahil edilemediğinden yukarıdaki listede yer almamaktadır.

1570430cookie-checkÖzgecan ve akbaba

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.