İzlanda Başbakanı CIA uçuşlarını doğruladı

İzlanda Başbakanı Halldor Asgrimsson, Türkiye,Doğu Avrupa, Danimarka ve İzlanda üzerinden gerçekleştirildiği öne sürülen CIA uçuşlarının İzlanda ayağını doğruladı.

İzlanda Başbakanı, CIA’nın, 2001 yılından bu yana İzlanda hava limanlarını  67 kez kullandığını açıkladı.İzlanda Stöd 2 Televizyonu ve Morgunbladid Gazetesi’nin haberlerine göre, İzlanda hava limanı kayıtlarında yapılan inceleme sonunda,Doğu Avrupa veya çeşitli Asya ülkelerinden İzlanda’ya, buradan da başka bir ülkeye gerçekleştirilmiş içinde ne olduğu açıklanmayan 67 CIA uçuşu kaydına rastlandı. Ancak, ülke adları ve uçuş güzergahları açıklanmadı.

İzlanda Başbakanı Halldor Asgrimsson, Stöd 2 Televizyonu ve Morgunbladid Gazetesi’ne verdiği demeçte, bu bilgileri doğruladı,ancak bu uçuşların ne amaçla gerçekleştirildiğini bilmediklerini açıkladı. Asgrimsson, “ Bu uçuşların gün ve saatleri havalimanı kayıtlarımızda mevcuttur.Eğer CIA’ya ait bu uçaklar, öne sürüldüğü gibi,Doğu Avrupa veya başka ülkelerden tutuklu veya sorgulanacak terör zanlısı naklinde kullanılmışsa  kınanması gerekir” dedi.

ABD SENATOSU BİLGİ İSTEDİ

Öte yandan ABD  Senatosu CIA’dan Doğu Avrupa Ülkelerindeki gizli hapishanelerle ilgili iddialar konusunda bilgi istedi.

İsveç Devlet Televizoyonu (SVT)’nin bu sabah verdiği habere göre, Senato, The Washington Post Gaezetesi’ndeki iddialar başta olmak üzere, Doğu Avrupa ülkelerinde CIA’ya ait gizli hapishane bulunup bulunmadığı konusunda bir rapor hazırlanmasını istedi.

İLGİLİ HABERLER:

CIA, köstebeği arıyor

Ketenci, Başbakan’a taşeronluğu sordu

‘Türk güvenlik birimleri CIA’nın taşeronu’

Türkiye-CIA ilişkisine soru önergesi 

1118010cookie-checkİzlanda Başbakanı CIA uçuşlarını doğruladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.