‘Çözüm Kıbrıslı liderlerde’

Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Verheugen, Güney Kıbrıs’taki AB Evi’nde bir basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tarafları, müzakereleri sürdürme yönünde cesaretlendirmekten başka bir şey yapamayacağını ifade eden Verheugen, AB’nin, talep edildiği takdirde gereken desteği vermeye hazır olduğunu defalarca dile getirdiğini kaydetti.

Verheugen, Kıbrıs’ta bulunacak çözümün AB prensiplerine ve Katılım Anlaşması’na uygun olması gerektiğini söyledi.
“Kıbrıs”ın AB üyeliğini desteklediğini ve üyelikten sonra meydana gelen değişimi gözlemlemek istediğini ifade eden Verheugen, söz verdikleri politik ve ekonomik başarının gerçekleşip gerçekleşmediğini de yerinde görmek istediğini söyledi.
Adadaki temasları ve incelemeleri neticesinde olumlu izlenim elde ettiğini anlatan Verheugen, avro kullanımının avantajlar getirdiğini ve (Güney) “Kıbrıs”ın, ekonomik krizden nispeten daha az etkilendiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu’nun “arabulucu” olmadığını dile getiren Verheugen, Güney Kıbrıs AB üyesi bir ülke olduğu için konuyla ilgilendiğini, AB’nin konuyla ilgili prensiplerinin yıllardır değişmediğini kaydetti ve çözümün AB prensiplerine ve katılım anlaşmasına uygun çözüm olması gerektiğini söyledi.

Verheugen, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yaptığı görüşmenin ardından da ”AB üyeliğinin avantajlarından yararlanmak Kıbrıslı Türklerin açıkça hakkı” dedi.

1192720cookie-check‘Çözüm Kıbrıslı liderlerde’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.