“Çözüm olmazsa aday olmayacağım”

Hristofyas, Rum yönetimi liderliği görevinde ikinci yılının dolması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, ”iki kesimli, iki toplumlu federasyonun acı verici bir uzlaşma olduğu” görüşünü yineledi.

Hristofyas, ”Bütünlüklü bir anlaşma olmaması halinde hiçbir şey üzerinde anlaşılmış değildir” ilkesine dayalı olarak müzakerelerin sürdüğünü kaydeden Hristofyas, görev süresinin sona ereceği 2013 yılına kadar Kıbrıs sorununa çözüm bulunamaması halinde yeniden aday olmayacağını söyledi.

HRİSTOFYAS’DAN YENİ ÖNERİ

Öte yandan, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantör ülkeler ve iki toplum temsilcisini kapsayan beşli konferans önerisine karşı, “6+2 toplum” ile konferans yapılması önerisinde bulundu.

Rum radyosunun haberine göre, Hristofyas, görevinde ikinci yılının dolması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin Kıbrıs konusunda beşli konferans önerisine karşılık olarak, “BM, AB, Yunanistan, Türkiye, İngiltere, ‘Kıbrıs cumhuriyeti’ ve iki toplum temsilcilerinin katılacağı” uluslararası bir konferans yapılmasını önerdi.

Hristofyas, “Bu önerileriyle uluslararası tanınmış varlık olarak ‘Kıbrıs cumhuriyeti’ni odak noktasına koyduklarını” ifade etti.

1237500cookie-check“Çözüm olmazsa aday olmayacağım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.