İzmir Festivali 16 Haziran’da

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği festival, flüt ustası Zamphir’in, Marin Konstantin yönetimindeki Madrigal Korosu ile, Afes Antik Tiyatrosunda 16 Haziran’da veceği konserle açılacak.

Emma Shapplin, 2 Temmuz’da Çeşme Kalesinde, Jane Birkin’de yine aynı sahnede 16 Temmuz’da İzmirlilerin karşısına çıkacak.

Festivalin geleneksel ‘Türk & Yunan Sanat Buluşması’ ise 21 Haziran’da, “Yüzyıllar Boyunca Yunan Müziği” başlığı altında, ilk kez bir gösterinin yer alacağı Efes Odeon sahnesinde gerçekleşecek. Bu konserde Yunanlı sanatçı Petros Gaitanos “Aşkın İlahisi”ni seslendirecek.

Koreografisini Crystal Pite’in yaptığı “The Stolen Show”’u Montreal Caz Bale’si 28 ve 29 Haziran’da Sabancı Kültür Merkezinde gösterime sunacak.

İzmir Festivali, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yı ölümünün birinci yılında bir konserle anacak. Bu amaçla, Londra’daki “Türkler” sergisinin kapanışında konser veren Tekfen Filarmoni Orkestrası, şef Saim Akçıl yönetiminde, 30 Haziran’da Gündoğdu Meydanında ücretsiz bir konser verecek.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İzmir, Efes Antik Kenti Büyük Amfi Tiyatrosu geçen 19 yıl içinde aralarında Joan Baez, Sting, Ray Charles, Chris De Burgh, Kızıl Ordu Korosu, Soprano Cecilia Gasdia, Michael Barshnikov, Bryan Adams, James Brown, Paco De Lucia, Leonidas Kavakos, Kudsi Erguner, Maxim Vengerov, Elton

John, Soprano Kiri Kanawa, Jose Carreras’ında bulunduğu pek çok sanatçı, topluluk ve orkestrayı ağırlamıştır.

Festival 16 Temmuzda sona erecek. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler, www.iksev.org ağ sitesinden alınabilir.

1107380cookie-checkİzmir Festivali 16 Haziran’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.