Çözümsüzlük Türk tarafındanmış…

TAK’ın aktardığına göre; Papadopulos, Türk tarafının çabalarının, “sahte devletin yükseltilmesine” yoğunlaştığını ileri sürerek, Türk tarafının bakışlarının, karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm hedefine değil, iki ayrı siyasi varlığın yaratılmasına yöneldiğini iddia etti.


FİLELEFTHEROS’a göre, Papadopulos, EOKA’cı Mihail Georgalla’nın Limasol’a bağlı Zoopiyi’de yaptırılan heykelinin açılış törenindeki konuşmasında, Türk tarafının 8 Temmuz anlaşmasını imzaladığını, ancak yerine getirmediğini, kabul ettiğini ancak uygulamadığını öne sürerek, Rum tarafının ise,  8 Temmuz anlaşmasına bağlı kalmayı sürdürdüğünü savundu.


Kıbrıs sorununda girişimlerin bulunup bulunmadığı sorusuna Papadopulos, görmek isteyenler için her gün girişimin var olduğunu ifade etti.


1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın referandumdaki hayır için Papadopulos’a yönelik teşekkürünün sorulmasına karşılık  Papadopulos, “Bunun samimi bir teşekkür olduğuna gerçekten inanıyor musunuz? Sanırım bulunduğumuz  aşamada bu dokunaklı açıklamalara, bizim tarafımız, kendine uyan (açıklamalar) değerlendirme yapmalıdır” dedi.


ANASTASİADİS’TEN PAPADOPULOS’A YANIT


ALİTHİA’ya göre, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’un “görmek isteyenler için hergün girişim var” şeklindeki açıklamasını yorumlayan DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis, önemli olanın, bu girişimlerin muhalefet tarafından görülüp görülmemesi değil,  Kıbrıs sorununu izleyenlerin, AB, AB’deki ortakların veya BM’nin  görmesi olduğunu belirtti.


Papadopulos’un referandumun etkilerinin körleştirildiği şeklindeki açıklamasını da yorumlayan Anastasiadis, “anlıyorum ki Başkan Papadopulos, Kıbrıs Rum mallarının yasadışı olarak yabancılaştırılmadığını kastediyor, yerleşik sayısının 110 binden, 180 bine çıkmadığını da ima ettiğini anlıyorum” dedi.


 

699360cookie-checkÇözümsüzlük Türk tarafındanmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.